Huisregels & disclaimer AFAS Connect

Huisregels AFAS Connect

Het forum op AFAS Connect kun je gebruiken om elkaar te helpen met het ontwikkelen van een koppeling via de Profit Connectoren. Stel daarom gerust vragen op het forum over alles wat met Connectoren te maken heeft. De belangrijkste huisregel is natuurlijk, dat we van iedereen normale omgangsvormen verwachten en respectvol met elkaar omgaan.

Privacy

Omdat AFAS Connect een openbaar forum is, dien je zorgvuldig om te gaan met het plaatsen van gegevens op het forum. Zet er dus niets op waarvan je niet wilt dat het online gevonden wordt. Denk hierbij aan adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, deelnemersnummer AFAS Online en token.

Moderatie beheerders AFAS Connect

Op AFAS Connect maken we gebruik van moderators. De beheerders zorgen onder andere voor het verwijderen van spam en het antwoord geven op vragen. Moderators hebben autorisatierechten om: • Forumartikelen, reacties en accounts te beheren. • Helpartikelen te onderhouden. • Tags en categorieën te onderhouden.

Account in AFAS Connect

Het forum op AFAS Connect geeft een bezoeker op de site de mogelijkheid om informatie te delen of om vragen te stellen. Elke bezoeker moet zich eerste registreren met een e-mailadres en eigen sterk wachtwoord. De bezoeker ontvangt een e-mail om het account te activeren. Na het activeren kan de bezoeker met het account nieuwe berichten plaatsen en/of reageren op berichten. Het aanmaken van een account zorgt ervoor dat berichten niet anoniem zijn en spamming op het forum niet mogelijk is. Het is niet mogelijk om in te loggen met je bestaande AFAS Klantportal inloggegevens. AFAS Connect is toegankelijk voor iedereen die vragen heeft of informatie wil over de Profit Connectoren, ook als ze geen AFAS klant zijn.

Beheer accountgegevens

Gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord slaan we op een veilige manier en volgens hedendaagse richtlijnen op in een database die gehost wordt bij Azure, regio West-Europa. Het beheer van de database ligt bij de afdeling Product Development van AFAS Software.

Security AFAS Connect

De security van AFAS Connect wordt ieder jaar getest door Computest. De uitkomsten van de test wordt teruggekoppeld. Indien er aspecten gevonden worden, lost AFAS dit op. Zodra dit is opgelost, voert Computest nogmaals een test uit, net zo lang tot dat de oplossing gevonden is. Uit veiligheidsoverwegingen worden de detailresultaten uit deze tests niet openbaar gemaakt. Meer informatie uit de test vind je terug op onze Klantportal: https://klant.afas.nl/certificeringen Voor de beveiliging van de website wordt gebruik gemaakt van een SSL-certificaat van COMODO dat gebruik maakt van het sha256 hash algoritme.

Testtooling AFAS Connect

Voor het testen van connectoren maken gebruikers op AFAS Connect gebruik van tokens en deelnemersnummers. De tokens en deelnemersnummer slaan we gehashed op in de local storage van de browser van de gebruiker. De data die de gebruiker ophaalt met Connectoren via de testtooling van AFAS Connect, wordt niet gecached in de database op Azure.

Naar inloggen